Tweets

Onze Partners

3cx
avg
backupassist
logo-dehosting-leverancier
microsoft_partner
replacedirect
signet
teamviewer
technische_uni
terra
wefact
wortmann

Onze Referenties

autoroute
bam_infra
bouwend_nederland
dehaan
fcdb
gemeente_heusden
kw1c
loco_enzo
marclammers
rolco
scherper
trifort
Nieuw monitoring systeem in gebruik genomen
vrijdag 27 februari 2015 14:25

monitoringK2B-Media is continu bezig om de service te blijven verbeteren en hebben hiervoor dit keer een nieuw monitoring systeem geïnstalleerd. Tot heden hielden wij jullie servers en back-up apparatuur in de gaten via ons oude monitoring systeem.

Met de komst van de nieuwe software kunnen we veel gedetailleerdere informatie monitoren en veel meer verschillende apparaten, zoals;

  • Routers;
  • Modems;
  • Printers;
  • Switches
  • Accespoints.

Met de informatie uit de servers en back-up apparatuur hebben we in het verleden al veel storingen kunnen voorkomen en tijdig kunnen ingrijpen bij een dreigend probleem. Dit heeft dan ook geresulteerd in veel minder server en back-up gerelateerde storingen met alle gevolgen van dien.

Met de komst van de nieuwe software met uitgebreidere mogelijkheden zijn wij van mening dat we deze service verder kunnen verbeteren, door de router (de spil in het netwerk en verkeer met het internet) ook te gaan monitoren. Met deze uitbreiding kunnen we zaken als dataverkeer over de verschillende poorten, ongeautoriseerde aanvragen (hackaanvallen) en hardware gerelateerde info zoals geheugengebruik, CPU gebruik en temperaturen uitlezen.

We hebben in de planning, om tijdens uw periodieke onderhoud, ook de router en eventueel extra servers toe te voegen aan onze monitoring (dit conform de eerder gemaakte monitoring contracten), het kan zijn dat wij hier voor langs moeten komen, hiervoor zullen we natuurlijk een afspraak maken.

Heeft u hierover nog vragen, neem dan gerust contact met ons op.